miercuri, 14 iulie 2010

Clash of the Titans (2010)

  "Clash of the Titans" reprezinta exemplul clasic despre cum se poate face un film mediocru avand la dispozitie o distributie buna sau despre cum sa utilizezi actorii suficient de putin astfel incat sa nu-i platesti prea mult, dar totusi punandu-i pe afis, sa ai public, deci sa faci un profit bunicel.
   Remake dupa o creatie omonima din anii '80, filmul ne prezinta incercarea epica a legendarului Perseus (Sam Worthington) de a ucide atat gorgona Medusa cat si bestia Kraken. Si cam aici se temina asemanarile intre cele doua filme, actuala creatie neavand nicio legatura cu legenda antica, mai ales. Pe scurt, legenda spune ca Perseu este ajutat de zei, inclusiv de Hades (Ralph Fiennes). In viziunea din 2010, Hades vrea sa-l detroneze pe Zeus (Liam Neeson), facand astfel din sarmanul zeu subpamantean  inamicul public numarul 1. Astfel ca eroul nostru lupta pentru un scop obscur tradus printr-o ura maxima fata de zei. Motivul secund este salvarea printesei Andromeda dar numai daca este posibil si are timp, eroul nefiind animat de dorinte carnale pentru una din frumusetile antichitatii. De altfel, dupa ce o salveaza, incaleca pe inaripatul Pegas indreptandu-se intr-o directie necunoscuta ce va face -cum altfel!- subiectul unei continuari.
  Punctul forte al filmului ar fi trebuit sa fie efectele speciale, eventual un scenariu care sa hraneasca apetenta publicului pentru suspans si sex, combinate cu replici care mai de care mai inteligente. Efectele speciale ... par ieftine, sex n-avem, replicile memorabile gen "We are spartans!" sau "Hasta la vista baby!" lipsesc cu desavarsire cat despre suspans, prefer sa ma abtin. Filmul are totusi o calitate: nu e lung! Astfel ca nota mea este un pic peste 5. Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu