joi, 1 iulie 2010

Pontypool (2008)

  N-aveam chef de ceva..... greu. Mi-a zis ca un "horror" canadian este exact ce-mi trebuie. Astia vorbesc preponderent in engleza, o crima, un viol, un zombie ceva; nimic complicat, nimic care sa ma solicite prea tare inainte de culcare. Nimic mai gresit!
  Toata treaba se petrece in studioul unui post de radio aflat la subsolul unei biserici dintr-un foarte mic oras din Ontario-Canada. Cativa actori, trei, patru.... poate sase. "Buget redus" imi zic, fara vreo conotatie aparte. Am vazut multe filme cu buget mic dar care au facut, ulterior averi (vezi "Pi" si nu numai).
  Personajul principal Grant Mazzy interpretat de Stephen McHattie este acel om de radio care, desi celebru, nu mai este angajat de catre nimeni datorita comportamentului, ajungand astfel la acest mic studio. Insa, ce va incepe ca o dimineata banala de 14 februarie se va transforma intr-o tragedie ingrozitoare. Intreaga populatie a oraselului Pontypool este inexplicabil afectata de un virus care se transmite prin... limba engleza. Iar eroul nostru asistat de echipa din redactie, se vor erija in mesagerii Apocalipsei, incercand sa inteleaga fenomenul si sa gaseasca, daca se poate, o solutie.
   Frumusetea acestui film rezida din scenariu, din interpretarea foarte buna a personajului pricipal insa si din viziunea regizorului, care a vrut un film mai mult... inteligent decat impresionant. In fapt, apar doar cativa zombie iar acestia nu au nimic macabru. Insa, pe masura ce intri mai mult in film, tensiunea creste gradual desi poate parea destul de plictisitor sa urmareste zeci de minute un individ care vorbeste la un microfon. Este un film care-ti da de gandit mult timp dupa ce s-a terminat (cu conditia sa-l urmaresti cu atentie!). Si, ca sa fiu sincer, voi incheia dandu-i un 7.5 ca sa ma pot retrage la o tigara. Vreau sa-mi dau seama daca eroii nostrii erau infectati, iar daca da, cand s-a petrecut contaminarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu