vineri, 14 mai 2010

The Six Wives of Henry Lefay (2009)

     Ati ghicit! Este povestea unui tip care a avut 6 neveste! Una mai urata ca alta, desigur. Norocosul Henry Leafy(Tim Allen) a reusit si o fiica (Elisha Cuthbert) cu sotia nr.2 (Andie MacDowell) dar si o afacere cu electronice de un real succes cu sotia nr.4 (Paz Vega). In schimb, cu sotia nr.3 (Jenna Elfman) a repetat figura, devenind astfel si sotia nr.5, la baza stand, se pare, o relatie sexuala... aparte. Prima a fost doar o scurta aventura de culoare mai inchisa ( pentru ca era afro, vreau sa zic) iar cea de-a 6-a, o tanara naiva de-o seama cu fiica.
   Dupa ce v-am pus in tema cu activitatea domnului Henry, vi se va parea perfect normal ca omul sa aiba deja o noua logodnica, o fosta colega de clasa a fiicei, vacanta lor in Mexic la Cancun fiind mai mult decat logica. Doar ca, se pare, tipul moare in acesta excursie, acesta intamplare dand, de fapt, subiectul filmului. Pentru ca nevestele, foste si actuale, se vor bate... nu pe mostenire, asa cum era de asteptat, ci pe legitimitatea in a-l ingropa: unde, cum, ars sau nu, etc. Fiica, Barbie are rolul ingrat de a media toate conflictele, in conditiile in care ea nu crede in casatorie. Asadar...
   Filmul fiind nimic mai mult decat o comedie romantica, asteptati-va la cateva scene savuroase. Unii pot gasi mai mult in aceasta poveste, anume ca nimeni nu poate fi schimbat insa poate fi inteles si iubit, mai ales daca este un romantic incurabil. Altii pot vedea cum viata parintilor afecteaza in mod direct, educatia, formarea odraslelor si cum ulterior acestia iau decizii in conformitate cu ce-au primit in copilarie. Per total, un film de duminica onest si destul de plauzibil, care te va face sa razi, cam tot timpul, dar care iti va lasa si 2-3 subiecte reflectie. Distributia, una fara cusur, se achita onorabil de sarcini, Elisha Cuthbert reusind chiar sa ma surprinda, personal fiind destul de suspicios cand vine vorba de talentul unei femei exagerat de frumoase (dupa parerea presei de profil). Nota filmului este 6. Parerea imi apartine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu