marți, 23 februarie 2010

Cold Souls (2009)

  Se spune despre acest film ca ar avea la baza un vis a lui Woody Allen in care acesta-si vede propriul suflet. Iar sufletul arata exact ca un bob de naut.
Paul Giamatti   isi joaca cumva propriul rol in acesta productie.Pentru ca personajul principal ii poarta numele. Si pentru ca este actor, obsedat de personajul unchiului Vania din piese omonima a lui Cehov.
  Nemaiputand sa iasa din personaj, nemultumit de propria-i existenta, hotaraste sa-si extirpeze sufletul la o clinica specializata insa curand va constata ca asta nu-i aduce linistea. Lipsa sufletului ducea la incapabilitatea de a mai simti ceva  astfel ca ii afecta atat cariera de actor cat si casnicia. Inca sub angoasa imperfectiunii propriului suflet,alegerea e simpla:inchiriaza un suflet.De poet rus, desigur.
   In plan secundar aflam ca exista un trafic foarte profitabil cu suflete dinspre Rusia. Toata treaba se realiza cu ajutorul "catarilor"- indivizi care-si  "upload-au" sufletele din Rusia si le carau pana in State.
   Eroul nostru incepe sa inteleaga ca trebuie sa-si ia sufletul inapoi treaba care nu mai e asa usor de realizat. Pentru ca sufletul sau este in corpul unei rusoiace care se vedea actrita si care credea ca sufletul unui actor american o va ajuta in cariera (nimeni alta decat sotia celui care controla traficul cu suflete in Rusia, blonda tip-playboy, actrita intr-o telenovela SF si convinsa ca a primit sufletul lui Al Pacino)."Joaca intr-o telenovela? Imi va distruge sufletul!" se lamenteaza Giamatti (sper ca gustati ironia situatiei!).

 
   
 Ideea filmului e geniala iar transpunerea ei pe pelicula e cel putin... deosebita. Paul Giamatti face un rol foarte bun astfel ca nota mea este 7.5. Si......aveti grija de sufletul vostru. Daca nu aveti timp de citit sau chef de iesit la Opera, "hraniti-l" cu un film bun, macar.
    Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu