joi, 25 februarie 2010

Julie & Julia (2009)

   Filmul are la baza 2 povesti adevarate. Prima este cea a Juliei Child(Meryl Streep) care in 1948 se muta impreuna cu sotul sau Paul  (Stanley Tucci) la Paris. Gurmanda si fara ocupatie, se hotaraste sa invete arta culinara franceza si ulterior, sa scrie o carte pentru publicul american: "Mastering the Art of French Cooking". Cartea va fi publica in 1961 devenind un  best-seller,  America fiind foarte pasionata de tot ce e frantuzesc in anii '60.
    40 de ani mai tarziu, Julie Powell (Amy Adams) se hotaraste sa gateasca toate cele 524 de retete din cartea sus-amintita in 365 de zile.Si aici vine partea intr-adevar importanta,sa scrie despre, intr-un blog. Inutil sa mai adaug ca toata treaba s-a dovetit a fi un succes de proportii, cireasa de pe tort fiind filmul in discutie.
   Filmul este savuros iar Meryl Streep este absolut geniala (nominalizata la Oscar dar si un Glob de Aur pentru prestatie). In plus, este un film despre succesul unui blog tematic deci trebuie neaparat sa-l vedeti iar pentru pasionatii de gastronomie este obligatoriu. Nota 8.Parerea mea !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu