luni, 22 februarie 2010

The Cove (2009)

  Se zice ca, prin tarile dezvoltate, copiii nu mai stiu cum arata un porc sau o gaina.Cu siguranta insa,toata lumea recunoaste un delfin. Documentarul pe care vi-l propun asta trateaza: delfinii si drama lor in super-industrializata Japonie. Ca sa fiu scurt,japonezii comit o crima sau, mai curand, un "delfinocid" daca-mi permiteti termenul.
  Regizorul Louie Psihoyos si mult mai cunoscutul Rick O'Barry (antrenorul delfinilor in serialul "Flipper" ) ajutati de o echipa impresionanta din care fac parte campioni la scufundari libere sau de surfing, reusesc imposibilul: sa filmeze ceea ce multi altii nu au reusit respectiv exterminarea delfinilor in unele zone de coasta din Japonia.
  Filmul te tine in priza pentru ca, desi este un documentar, are suficient suspans cat pentru un film de actiune. In plus, veti afla multe lucruri din categoria "stiati ca....". Spre exemplu stiati ca delfinii pot muri de stresul cauzat de o sursa continuua de zgomot? La un delfinariu, locatarii mureau pe capete fara un motiv aparent. Cauza s-a dovedit a fi zgomotul facut de instalatia de filtrare a apei, aproape insesizabil pentru urechea umana.
  Cu o nominalizare la Oscar, cred ca aveti toate motivele sa-l vedeti. Eu il voi revedea candva,cu siguranta.Nota este 8.5.
    Parerea mea! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu