sâmbătă, 20 februarie 2010

Everybody's Fine (2009)

    Frank Goode(Robert De Niro) este un de-curand-vaduv,tatal a 4 copii despre care este foarte mandru. Are si toate motivele atata timp cat Amy(Kate Beckinsale) are o cariera de succes in publicitate, Robert(Sam Rockwell) este dirijor cu turnee in toata Europa, Rosie(Drew Barrymore) dansatoare apreciata la Las Vegas iar David un pictor foarte talentat. Dar cand esti apreciat esti si ocupat astfel ca iti vezi tatal....niciodata. Motiv foarte bun pentru Frank sa plece in epica calatorie de vizitare a copiilor (nu trebuie sa mai adaug ca cei 4 stau in cele 4 zari peste 40 de mari si tari)
   Primul pe care-l viziteaza este David care nu prea e acasa motiv pentru care nu-l vom cunoaste nici noi. Deoarece omul era putin cam mort de supradoza prin Mexic.
   Urmeaza Amy. Casa imensa, Q7+BMW,cariera, copil dar si putin cam parasita de sot iar copilul nu tocmai cel mai bun din clasa. Evident ca nu avea niciun chef de musafiri astfel ca vasnicul bunic pleaca spre urmatoarea destinatie: Robert.Dirijorul nostru este doar tobosar in orchestra treaba deloc pe placul batranului. Si cum cantatul intr-o orchestra simfonica e treaba dificila, isi expediaza tatal spre sora Rosie. 
   Rosie pare ceva mai calda si-ti spui ca poate vezi si ceva distractiv,pana la urma. Insa o incurca putin un bebelus care e al ei dar tac-su nu stie si,inca putin,faptul ca e usor nesigura ce sex ar trebui sa aiba un ipotetic partener de viata.Omul nostru pleaca si de aici,face un infarct cat se poate de logic si,in sfarsit, reuseste sa-i stranga pe toti langa el (la spital, ma refer).
   Acestea fiind spuse,poate va veti intreba de ce comentez cu umor un film foarte trist.Raspunsul este foarte simplu: pentru ca si eu am cazut in capcana afisului, am zis ca poate e distractiv.Nu e!.Deloc! Si nu inteleg de ce toti zambesc in poza. Din 99 de minute,98 sunt triste ultimul minut fiind masa de Craciun la care se reunesc  si care e.....induiosator, cel mult(eternul cliseu american cu curcan, ornamente,brad+cadouri etc.).
   De Niro e bun pentru ca asa s-a nascut.Rolul ii iese dar nu exceleaza. Cat despre ceilalti....aparitiile sunt episodice si fara "greutate". Asa ca daca aveti peste 30 de ani si o ora juma'te de omorat puteti sa-l incercati. 
Contraindicat persoanelor sub 20 de ani.Daca sunt obligati sa-l vada,se pot sinucide de plictiseala. Nota 6.5.
   Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu