marți, 16 februarie 2010

Love and Death (1975)

 " Love and death" este o parodie.Desigur.Woody Allen este Boris,un soldat a carui prima calitate este lasitatea. Scena este Rusia tarista, amenintata de invazia lui Napoleon.Intriga(dragostea din titlu) este bine reprezentata de Sonja(Diane Keaton),o indepartata verisoara a lui Boris care este indragostita de oricine, mai putin de eroul nostru.
   Boris o iubeste neconditionat, astfel ca pleca la razboi de unde se intoarce erou. Intre timp,sotul Sonjiei moare astfel ca-si indreapta atentia catre demult-uitatul  Boris. Acesta din urma era foarte curtat de o anume contesa, bine-cunoscuta pentru viteza cu care-si  desfacea picioarele dar si pentru talentul de duelist al amantului oficial.
   Inevitabiliul se produce: Boris e provocat la duel. Simtindu-si sfarsitul aproape,  in preziua duelului acesta-si viziteaza marea iubire Sonja smulgandu-i acesteia promisiunea casatoriei in eventualitatea incerta ca ar trai dupa duel. Ceea ce se si intampla!
   Dupa cativa ani de miere si lapte,Napoleon invadeaza Rusia.Cei doi simtind ca nivelul de trai le va fi afectat,hotarasca sa-l asasineze pe imparat.Ceea ce reusesc intr-o oarecare masura,doar ca cel ucis era o sosie.Sonja scapa iar Boris este condamnat la moarte.Si de data asta chiar moare.
   Filmul are puls,te tine in priza.Dialogurile devin greu de urmarit uneori din cauza unui adevarat calambur de termeni si ideei filosofice(scopul final fiind totusi rasul)."Boris,desigur ca exista Dumnezeu.Ne-a facut dupa chipul si asemanarea sa." la care Boris:"Serios?Uita-te la mine.Chiar crezi ca Dumnezeu poarta ochelari?"
  Personal cred ca e poate cea mai fericita combinatie de comedie si filosofie astfel ca nu va sugerez ci trebuie sa-l vedeti.Nota este 8 insa placerea revederii acestui film ,maxima.
    Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu