luni, 8 martie 2010

Adam(2009)

   "Adam" este exemplul tipic de film de duminica. Poveste de dragoste cu toate ingredientrele necesare: el Adam (Hugh Dancy), ea Beth (Rose Byrne), o intamplare siropoasa prin care se cunosc, o cearta, o impacare etc. Atipic insa este ca el sufera de ceea ce se cheama sindromul Asperger, o forma de autism in care individul este perfect functional doar ca are un comportament repetitiv care-i afecteaza capacitatea de a comunica cu cei din jur. Individul nu se poate transpune in situatia altor oameni, nu poate citi printre randuri, nu intelege decat exact ce-i comunici astfel ca o relatie amoroasa devine, cel putin, improbabila.
   Dupa o prima plimbare in parc, Adam o va intreba pe Beth daca s-a simtit excitata pentru ca el s-a simtit. Evident, ea pleaca. Insa, ce mai este trivial atunci cand vezi lumea prin ochii eroului nostru? Astfel ca Beth incearca sa-l priveasca dintr-o noua perspectiva, sa-l inteleaga, sa-l cunoasca, ceea ce va duce implacabil la o relatie. Nu va inchipuiti ca se vor casatori si vor face vreo 16 copii, unul mai genial decat altul. Pentru ca finalul este mai curand logic decat hollywood-ian.
   Filmul nu este vreo capodopera, ideea lui nefiind cea mai originala. Cei doi actori din rolurile principale fac o treaba buna insa, astfel ca merita sa pierdeti o ora si jumatate daca nu aveti ceva mai bun de facut. Nota 7.
   Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu