duminică, 28 martie 2010

The Descent (2005)

  Initial m-au surprins cronicile acestui film, nefiind un fan fervent al genului horror. Asa ca mi-a spus ca merita sa-l incerc.
  Un grup format din 6 fete genul sexy si pe deasupra si aventuriere, se pun pe explorat o pestera necartografiata inca. Foarte devreme in film vom realiza ca au sanse minime sa supravietuiasca astfel inca de la inceput ca se pot pune pariuri care din ele va reusi. Si asta pentru ca cavernele respective sunt locuite de un soi de humanoizi, presupuse aberatii ale evolutie, orbi dar cu un excelent simt auditiv.Si cum in pesteri nu prea creste iarba, indivizii sunt foarte carnivori deci dornici sa ucida niste fete vesele.Cam asta e tot ce se poate spune,cine si daca scapa cineva fiind pana la urma destul de neclar (am inteles ca ulterior lansari filmului au aparut si alte variante cu epiloguri alternative, unele mai fericite altele mai putin).
  Cert este insa ca regizorul britanic Neil Marshall face o treaba excelenta reusind cu succes sa introduca spectatorul in atmosfera terifianta gandita de el. Cei cu frica de intuneric sau claustrofobie ar face bine sa evite aceasta productie insa pentru fanii genului horror sau pentru pasionatii de speologie va fi o reala desfatare, filmul fiind cu mult peste media filmelor din acesta categorie. Nota 7 plus. Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu