joi, 11 martie 2010

Capitalism: A Love Story (2009)

  Cred ca este primul documentar al lui Michael Moore care nu ma impresioneaza pana  la lacrimi. Desi impresionat este, principalul defect fiind ca e prea lung. Sa vezi timp de 2 ore oameni care-si pierd casele pentru ca nu si-au achitat ratele la banca este destul de obositor pentru psihicul oricui. Admit ca este regretabil, insa cazurile prezentate nu au forta tragediilor din "Sicko" sau "Fahrenheit 9/11" pe care le-am revazut de "n" ori.
  Viziunea lui Moore asupra crizei mondiale ne este prezentata in paralel cu cazurile sociale, toata treaba fiind bine documentata, asa cum ne-a obisnuit in toate productiile sale. Intr-un final, Mister Moore indeamna populatia la revolta sau macar la o mai buna organizare sindicala concluzionand ca nu-i place deloc tara in care traieste dar n-are de gand s-o paraseasca niciodata. Moore spera in trezirea maretei natiuni americane si va lupta pentru asta cu armele din dotare. Primul semnal a fost dat deja de alegerea lui Obama, in care putin credeau. Urmatorul pas ar putea fi infiintarea unui partid socialist. Oare?
  Sa nu intelegeti gresit, filmul e bun insa Michael Moore e genial, nu doar bun, de aici si aerul meu usor critic. Nota 7. Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu