marți, 30 martie 2010

Manhattan (1979)

   Isaac Davis (Woody Allen) este un intelectual romantic care scrie piese de comedie. Recent divortat de Jill (Meryl Streep) care a preferat o dragoste lesbiana, este implicat intr-o relatie cu o prea-frumoasa minora pe nume Tracy (Mariel Hemingway). Din pacate o va cunoaste pe sofisticata si independenta Mary (Diane Keaton) pe care initial o va detesta ca apoi s-o iubeasca si de care va fi, ulterior parasit. Reflectand asupra vietii sale, Isaac se va intoarce la tanara Mary, uimit de maturitatea si de determinarea unui femei indragostite care are doar 17 ani. Insa adevarata si unica dragoste a lui Isaac este New York-ul, pentru ca recunostinta si admiratia lui Woody Allen pentru orasul natal transcende prin pelicula, inducand spectatorului un soi de religiozitate atunci cand personajul sau descrie "Marele Mar".
   Ca intotdeauna, scenariul este briliant, psihologic, inteligent dar crispat, cu replici acide. De altfel, filmul are ceva din "Annie Hall" cu personajele sale nevrotice, dependente de psihanaliza.
   In plus, sa o vedeti pe Maryl Streep la inceputul carierei poate fi o experienta interesanta    Per total, o productie care merita o vizionare pe an si implicit, o nota mare, spre 8.5. Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu