joi, 25 martie 2010

Shutter Island (2010)

Martin Scorsese loveste din nou! Filmul este, fara putinta de tagada, unul deosebit.
  Actiunea se petrece in 1954, intru-un spital de boli mintale situat pe o insula, unde detectivul Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) este trimis impreuna cu noul sau coleg Chuck( Mark Ruffalo) sa cerceteze cazul disparitiei unei paciente extrem de periculoase. Directorul spitalului (Ben Kingsley) nu pare foarte interesat sa-i ajute pe cei doi ba, dimpotriva.
  Insa.... nu voi povesti tot filmul, povestea fiind destul de complicata, cu mute rasturnari de situatie. In plus, nu vreau sa va stric placerea finalului.
  In schimb, voi spune ca (desi nu sunt un fan declarat) DiCaprio face un rol foarte bun, personajul sau fiind foarte complex. Deasemenea, Ben Kingsley face unul din cele mai bune roluri din ultimii ani. In roluri secundare, Emily Mortimer, Max von Sydow,Michelle Williams sau Patricia Clarkson dau forta povestii prin interpretari deosebite. Filmul abunda in panorame superbe, camera miscandu-se magnific. Toate aceste elemente combinate de talentul indiscutabil a lui Scorsese fac din "Shutter Island" un film de calitate, o placere pentru orice spectator si motiv de studiu pentru fiecare cinefil. Nota 8.5. Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu