marți, 2 martie 2010

XXY (2007)

   Asa cum anticipam intr-o postare recenta, am revenit cu un film argentinian demn de toata atentia.
   Subiectul este cumva " a la Almodovar" adica socant de nonconformist. Alex (Inés Efron) este o tanara in varsta de 15 ani. Tatal, Kraken (Ricardo Darín) este biolog marin  si hotarase impreuna cu sotia Suli (Valeria Bertuccelli) sa paraseasca Buenos Aires cu destinatia Uruguay. Motivul este unul cat se poate de bun: fiica sa este hermafrodita.
   Intelegem ca aceasta situatie a fost observata inca de la nastere (vedeti si neutralitatea numelui) insa cei doi parinti au decis sa o lase pe Alex sa aleaga ce va dori sa devina: barbat sau femeie.
   Surprinzator, sunt vizitati de un celebru chirurg insotit de sotie si fiul de 15 ani, care se ofera s-o opereze pe Alex atunci cand aceasta se va fi hotarat asupra identitatii sexuale. Doar ca Alex dezvolta o relatie homosexuala cu fiul chirurgului (in care ea este partea activa) astfel ca decizia devine aproape imposibila. Sfarsitul filmului lasa loc interpretarii si poate ca e cel mai bine asa: o astfel de situatie nu poate avea un sfarsit, nu unul fericit cel putin.
   Ce trebuie remarcat insa este prestatia hipnotizanta a tinerei Inés Efron, un motiv in plus sa vedeti acest film cu subiect usor incomod dar pe care nu-l veti uita niciodata.
    Nota 8 si ceva. Parerea mea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu