luni, 8 martie 2010

Memento (2000)

  De ce filmul asta n-a luat niciun Oscar, o sa ma intrebati. Habar am, nu sunt Oscar! Poate din cauza ca, in anul ala, a luat 4 buc. " A beautiful mind" deci a avut un pic de competitie. Insa filmul, in sine, este un-f..king-believable (adica: "prea tare frate!" in traducere libera).
   Cum ar fi sa te trezesti dimineata si sa nu stii unde esti, cine doarme langa tine, sa nu-ti amintesti ce ai facut ieri, ce masina conduci sau care sunt hainele tale? Ok, ai baut sau ai fumat prea mult, se intampla! Unora! Dar daca ti se intampla in fiecare zi, in fiecare dimineata, la fiecare 2 minute? Devine o problema, nu? Boala exista si se numeste amnezie anterograda sau pierderea memoriei pe termen scurt. Cam nasol!
   Leonard(Guy Pearce) are o problema. Mare! Cea mai mare! Asta mai sus amintita! Unde mai pui ca trebuie sa razbune si moartea sotiei, asasinul fiind responsabil si de accidentul prin care a ajuns sa aiba acest handicap.
  Lasand gluma la o parte, filmul este un "must see" ca sa folosesc un termen penibil de uzitat dar care exprima exact ceea ce vreau sa spun.
  Atat Carrie-Anne Moss in rolul lui Natalie cat si Joe Pantoliano (Teddy) fac o treaba excelenta. Nota 9 pentru un film exceptional cu un final pe masura. Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu