sâmbătă, 27 martie 2010

Defendor (2009)

  Ma asteptam sa vad o comedie atunci cand am ales sa vad acest film. Parea a fi o poveste care parodiaza deja clasicele filme cu supereroi. Si, intr-o oarecare masura, asta si este. Scenele sau dialogurile comice exista insa sunt in minoritate, filmul fiind, de fapt, o drama.
  Woody Harrelson il intruchipeaza pe Arthur Poppington, un individ fara niciun simt al realitatii care, in aparenta, are suma sindroamelor tuturor bolilor psihice usoare (in sensul ca e retardat dar functional). Arthur duce o existenta dubla, seara transformanu-se in Defendor, un super-erou fara nicio arma, exceptand curajul, scopul sau fiind distrugerea unui ipotetic sef mafiot. In scena va aparea o tanara prostituata pe nume Kat (Kat Dennings) care va alterna intre a-i deveni prietena si a profita de handicapul eroului nostru. Desigur ca Defendor sfarseste ucis insa creaza un val de simpatie imens in randul cetatenilor. Precum vedeti, filmul este departe de a fi o comedie, fiind mai curand dramatic decat distractiv. Insa nu veti regreta alegerea facuta.
   La debutul sau ca regizor Peter Stebbings reuseste un film emotionant cu un mesaj social profund. Alegerea lui Woody Harrelson in rolul principal este perfecta, fizionomia si mimica sa sugerand foarte bine labilitatea psihica a personajului, interpretatrea in sine fiind una cu mult peste medie. In rolul psihologului o regasim pe Sandra Oh intr-o interpretare cheie, personajul sau ajutandu-ne sa intelegem complexitatea judecatilor si trairilor, in aparenta simple, ale unui retardat.
   Toate acestea fiind spuse, astept cu interes urmatoarea realizare regizorala a lui Stebbings, nota pentru cea de fata fiind 8. Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu